onsdag 13 april 2011

Att ge blod

Hur många här är blodgivare? Och ni som inte är det vad har ni för ursäkt till varför ni inte är det?

Kommentera gärna och gör det anonymt om du inte vågar stå för din åsikt! ;)

Sök efter din blodcentral här:
http://www.geblod.nu/blc.aspx?PageId=45
Och blodbuss här:
http://www.geblod.nu/bussgeneral.aspx?PageId=274

9 kommentarer:

Kristina sa...

Ger inte blod för att dels är jag faktiskt rädd för nålar emellanåt, sen vet jag inte om jag får.

pernilla sa...

jag gör det inte heller, jag bara väntar på att få tummen ur.. är dödligt rädd för nålar (ändå är jag sjuksköterska=P) men ska tvinga mig själv till att ge blod, min grupp är så ovanlig så den behövs..

ger du blod själv?=)

pernilla sa...

så nu är jag anmäld, kände att jag inte kunde låta bli när du lagt ut länken;-)

Marie sa...

Hejsan, så olika det är alltså, Bellman tål istället ej halsbanden har kliar upp sår, så det är ju superbra att det finns olika preparat =D

Tack för besöket =D

♥TrollMorsan♥ sa...

Jag får inte ge blod eftersom jag äter medicin!
Man måste vara fullt frisk för att få ge blod...och det är jag inte! Min man ger heller inte blod för han har diabetes.

Kram på er!

Melinda - mamma till Julia sa...

Det går jättebra att du har länkat till mig, jag ska länka till dig med! =) Om det är ok? :)

Åh, jag vill också göra egen barnmat. Har gjort det 2 ggr faktiskt, korvstroganoff den ena gången som Julia avskydde! Jag har bara ett problem - all mat jag gör blir så hård när man mixar ihop den! Burkmaten är ju betydligt lösare och Julia gillar den mer. Har du några tips på hur man får den mer rinnande? Är det vatten som gäller?

Jag ville faktiskt bli blodgivare innan graviditeten, men gav upp det då i och med graviditeten! Men jag tror jag vill bli det faktiskt. Det skadar inte en själv och det hjälper andra, bara fördelar! =)

kramar =)

Melinda sa...

Visst är hon allt bra go! =) Det är lilla Tove också!! =) Har du förresten tänkt något på dagis och så till Tove? När blir det aktuellt att hon ska börja? =)
kram =)

Melinda sa...

Ah okej, det blir säkert kanonbra! Skönt att du har din bror till hands i alla fall!

Nix, Julia börjar inte än. Hon får börja 2012 istället, i början där tänkte vi! =) Jag har fått dagar av Johan så att jag kan fortsätta få föräldrapenning även i höst, men nu funderar jag faktiskt på att strunta i dem och istället ha vårdnadsbidrag! Vad jag fattar det som så kan man få det om barnet är mellan 1-3 år och om det inte går på dagis. Verkar stämma in på oss! ;) Med tanke på att min föräldrapenning inte är högre än vårdnadsbidraget (bidraget är högre!) så är det kanske lika smart att ta det istället! Jag får höra mig för :) Alltid bra att spara på sina dagar! =)

Malin sa...

Hej! nej absolut inte :) ja de känns jätteskönt att man äntligen har besämt sig tyckte alla 3 vi hälsa på vverka bra men hammarn är ju närmast så de blir smidigast så :)