onsdag 12 september 2012

Idag är ingen bra dag!

Jobbat inatt så jag har sovit bort halva dagen. Skönt det förvisso för hade nog inte orkat med denna dagen annars!
Hade för det första gärna sovit typ 2 timmar längre, men 15:25 ringde i alla fall klockan. Blää..

Kom till dagis [skiter fullkomligt i att det faktiskt heter förskola!] och dom vet inte vart Tove är! En trodde hon gått in samtidigt som en annan förälder, men en annan fröken kollade igenom och där va ingen alls där inne. En tredje kollar runt huset, men ingen Tove som svarar. Efter en till koll där bakom dagis visar det sig att en skamsen Tove gömmer sig, nerkissad i ett litet hus :(

Trist att komma dit och dom inte vet vart dom har barnen, men var nog bara Tove som dom inte visste vart dom hade. Men ändå!! För många barn eller personal som inte har så stor koll?!

Det med ett nerkissat barn, visst hon är bara 26 månader. Men när hon själv inte vill ha blöja och hon själv går på pottan själv när det är dags, med vissa undantag. Ja då tycker ju inte jag man ska behöva sätta blöja på henne. Och kan man verkligen räkna med att en 26månaders ska komma ihåg att kissa på pottan själv? Ska man inte som förälder och personal på dagis också ha ett ansvar att påminna och ta dit barnet när man tror det är dags?
 Många tycker det är "fel" med barn i 3-4 års åldern som ha blöja men då får man väl lägga till lite extra för de mindre barnen som faktiskt VILL vara utan. Eller är det bara jag som tänker helt fel bara för det är just mitt barn det handlar om denna gången!?

Tove trotsar massor idag med. Hon smet upp på ovanvåningen med Alice och innan jag hann med så började hon öra vatten [med hjälp av ett glas som vi har på handfatet] ut på hela badrumsgolvet. Var ganska blött de sekunderna senare jag kom upp kan jag ju säga. Dessutom hade hon missat att kissa på pottan nu med.

Var samma visa efter de dagarna hon hade haft blöja på dagis efter att personalen tröttnat på bajsiga trosor.. Då kissade hon på sig, glömde liksom av.

Igår va hon så duktig! Kopierar direkt från en hemlig grupp på facebook, äcklade bör sluta läsa här! ;)
Bajsolyckor i trosorna som vanligt [nä inte mina då utan dotterns! ;) ] idag. En gång och det var LÖST igen i vanlig ordning, så blöja på och då kom det en gång till. Blöja på igen fast hon tar av den och kissar duktigt i pottan! :) Så nu ikväll när vi borstat tänderna och hon lekte med vattnet i handfatet så skuttar hon ner och till pottan och sätter sig [hon var naken då] OCH BAJSAR!!!

Stolt mamma satt sidan om när hon bajsade, luktade apa men hon satte sig på eget initiativ!
Hoppas att det vänder nu! Trist med alla dessa bajs-trosor ju!

Inga kommentarer: