tisdag 5 februari 2013

När liten kom till oss :)

Gick och la mig något bitter i lördags, att inget hänt än osv. Vaknade vid 06-tiden söndag morgon [den 3/2-2013] av vad jag först tror är en extremt vattnig flytning. Går upp på toaletten och byter de blöta trosorna och går och lägger mig igen. Hinner bara lägga mig ner så kommer det en omgång till, upp på toaletten och i men en binda i de nya trosorna. Lägger mig men kan inte somna om riktigt, slumrar lite och blir aningen chockad när någon tar hål på vattenballongen i min mage 06:30. Slänger mig ner från sängen för att inte få allt där [Haha ja hur nu en höggravid slänger sig ur sängen, men ni fattar ^^]. Ryter på Per att han får ta en handduk till mig för VATTNET har gått. Men han förstod inte vad jag menade, så fick upprepa två gånger tror jag innan jag flög upp ur sängen och tog en handduk till mig.
Byter trosor igen och i med både binda och handduk, tar med mig mina kläder ner för att sova mer är omöjligt ;)
Per gick också upp. Jag började känna av lite små värkar men kändes mest som mensvärk typ. Per gick ner och ringde skjuts och sin mamma som vi tänkte kunde ha Tove under dagen i alla fall då dom ändå skulle ha kalas för Olle.
När han kom upp var klockan 07:40 tror jag. Då började värkarna bli lite starkare. Tove vaknade så Per gick upp och hämtade henne. Jag sa till Per att vi inte behövde åka in ännu, så han ringde skjutsen och sa vi skulle återkomma senare.
Jag ringde förlossningen och berättade läget, fick en tid 14:30 för kontroll om det var fostervatten. Men fick ju komma in tidigare pga. värkar om det behövdes. 
Per gick ut och jobbade, skulle ju ge kossorna mat ;) Under tiden gav jag Tove frukost.
Nu började det bli jobbigt. Jag värmde min vetekudde men kunde inte hålla den så varm den blev, knöt fast den med hjälp av en tröja ;)
Fick skicka SMS till Per och efterlysa honom 08:30, då jag kände jag inte kunde koncentrera mig på Tove samtidigt som jag hade mina värkar. Stackarn blev nog lite rädd när jag hade så ont.

Per kom in och ringde efter skjutsen igen. Kom fram till att vi skulle lämna Tove till grannen istället för farmor. Så Per gick in med henne samtidigt som jag försöker byta byxor igen. Men nu kom värkarna med 1-2 minuters mellanrum istället för 2-3 som det var först. Man hinner inte mycket där mellan, speciellt inte när en del av värkarna gick i varandra.
Strax efter 09 lyckades jag ta mig ut till bilen som väntade. Kände i bilen hur tungt det blev och hur huvudet rörde sig när jag andades ut och blev tung. Men var inget jag reflekterade över just då.
Kom innanför dörrarna och in i ett undersökningsrum 09:39. Blev kopplad till CTG och skulle ligga så i 30 minuter ungefär.
Ringde i panik på personal klockan 10, då jag kände att jag var tvungen att krysta! Kändes som sju svåra år innan det till sist kom en undersköterska till oss. Hon kopplade loss mig och bad mig ställa mig upp så vi kunde ta oss till en förlossningssal istället. Men när jag står upp trycker det på ännu mer. Får lägga mig igen och Undersköterskan ber Per hjälpa till att ta av mig mina byxor så hon kan undersöka mig om det är okej att krysta eller inte. Det var det ;)

Får ett lakan på mig och blir inrullad i första lediga förlossningssal. Min tilldelade barnmorska var på vift med kom i sista stund. Jag hann aldrig byta säng då huvudet kom ut precis när vi parkerat sängen i salen ;)
Hela HON var ute 10:10

Lite smått chockade över att det var över. Då kom nästa chock! Hon vägde 4630g till sina 55cm och runt huvudet var hon 36cm.  Ingen liten dam det ;) Hehe

Jag fick en spruta i benet med livmodersammandragande medel i då jag blödde en del och moderkakan inte ville ut.
Gick inte sönder något, bara en liten skråma som dom inte gjorde något åt :)

Allt gick snabbt och smidigt men svårt att försåt hon är här! Och att hon fick plats där inne.. Inte konstigt det var trångt liksom :P
Hann i alla fall berätta vad jag hade för bedövning sist och vad jag kunde tänka mig denna gång ;) Mer än så blev det inte. Hehe

Återkommer i ett nytt inlägg om våra två dygn på sjukhuset.

3 kommentarer:

♥TrollMorsan♥Mamma till 9 Troll♥ sa...

Stort Grattis till er lilla tjej.

Massor med kramar till er!!!

Fiia sa...

Åh, Jätte Jätte stort Grattis till er och STORASYSTER Tove! :) Hoppas ni mår bra allihopa! Kram Fiia

Michaela Lejonberg sa...

Grattis!
Det var ingen liten tjej! Skönt att allt gick väl!

KRAM