tisdag 7 februari 2012

Förvirrad!

Hade helt glömt bort att Tove hade tid på barnmedicin idag. Skulle träffa en neurolog, allt detta för att hon inte kan/vill trampa ner med HÖGER fot.

Så att handla tavelramar på galerix får vi ta imorgon, även blöjor skulle köpas men de får vi ta imorgon, orkar inte nu..

Hon kan trampa ner helt när hon står still men i rörelse går hon på tå. Det har blivit bättre sen vi fick skenan att ha på på natten men hon är fortfarande stel när man ska vicka på foten eller så.

Han kände och klämde och kollade på henne när hon sprang i korridoren. Två andra [ssk eller läkare vet jag inte :P] kollade också på henne när hon sprang där.

Tove är även lite stel i HÖGER arm. Rör den inte lika mycket som vänster. Samma med fot/ben. Mindre rörlig på HÖGER sida.

När hon ska klättra upp på något, gå i trappan, ta av/på strumporna, ja allt så är det vänster först.. Upptäckte härom dagen när hon körde sin Bobbycar att hon tar fart med vänster ben, HÖGER släpas bara med.. :/
När hon springer eller sitter och äter håller hon HÖGER arm stilla i ett böjt läge.

Vi ska få remiss till sjukgymnast, remiss så vi kan komma tillbaka till han vi var hos idag [neurologen], väntar på remiss till den läkaren vi träffade först på sjukhuset 
OCH SÅ SKA VI FÅ REMISS FÖR MAGNETRÖNTGEN!!!!!!

Får se om det går att få på samma dag, något av besöken i alla fall så vi slipper åka in var och varannan dag. Men allt för vår tjej!! [Hjärta]

Så nu får vi bara vänta och se vad som händer.. Kan vara så att dom inte hittar något fel på röntgen av hjärnan men det kan ju även vara så att något är fel. 
Att anledningen till att hon är stelare på HÖGER sida är en nervskada, liten förlamning eller någon form av spasmer. Vi vet inte. 
När man försöker böja på fot eller arm så blir det bara segt, inte som ett kugghjul [hackigt] men kan vara fel ändå.

Vet inte mer vad jag ska skriva.. Men jobbigt är det.. Vår lilla flicka ska ju sövas och röntga hjärnan!! :O

1 kommentar:

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Åh låter verkligen jobbigt, men såklart bra att man gör allt för att kolla upp det. Hoppas att ni kan få en förklaring även om jag hoppas att det inte är något fel såklart! Men det är ju alltid skönt att få förklaringar och att veta!
Tänker på er!

Massor med kramar till er!